Yhdysvaltalainen Tesla Model S -kuski kertoo yhteistöpalvelu Redditissä öisestä tapahtumasarjasta, joka otti paikkansa yksinäisellä maantienpätkällä keskellä Nevadan autiomaata.

Redditiin nimimerkillä Redebo kirjoittava henkilö kuvailee kuinka hän oli ajamassa valtatiellä 93 kohti Las Vegasia noin 135 kilometrin tuntinopeudelle käyttäen Teslansa autopilotti-toimintoa, kun yhtäkkiä hänen autonsa vakionopeudensäädin hyppää pois pelistä ja Model S:n informaatiojärjestelmä kertoo ,että jokin on aiheuttanut auton ulkopuolisten tutkien pimentymisen.

Kuski kertoo pysähtyneensä ensimmäiselle huoltoasemalle, peläten autoonsa iskeneen jonkin kalliin sähkövian. Kurkistus auton keulan alaosaan kuitenkin paljastaa, että kyseessä onkin paljon luonnollisempi ”vika”. Auton etuhelmassa sijaitsevaan tutkasensoriin oli iskeytynyt valtaisa yöperhonen, joka liiskaantuneena oli tehnyt Model S:n modernin autopilotti-teknologian toimimattomaksi.

Nettisivusto Tech Insider otti yhteyttä Teslaan asiaan tiimoilta, ja valmistajalta vastattiin olevan todella harvinaista, että tämän kokoluokan hyönteinen onnistuu osuessaan tekemään koko tutkan käyttökelvottomaksi edes hetkellisesti. Teslalta jatketaan, että Model S:n hiljattain kokeman faceliftin myötä marginaalisetkin mahdollisuudet kyseisenlaisella tapahtumasarjalle ovat poistuneet uusien autojen osalta, sillä uudistetussa Model S:ssä tutkasensorit sijaitsevat piilotettuna keulan muoviosien taakse.

Lähteet: Reddit ja Tech Insider