Yhdysvaltojen toiseksi suurimman kaupungin Los Angelesin poliisivoimat (LAPD) ovat jo kohta vuoden ajan testikäyttäneet kahta Tesla Model S P85D -laina-autoa. LAPD:n päällikkö Vartan Yegiyan kommentoi, että testin tarkoitus on arvioida sähköautojen käytännöllisyyttä ja suorituskykyä poliisin käytössä, ja määritellä niiden positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet ei ainoastaan normaalissa ajossa, vaan myös takaa-ajotilanteissa.

Yegiyan jatkaa, että Teslan Model S:n tai sen kaltaisten autojen lisääminen LAPD:n autokatraaseen tulisi ehkä kysymykseen muutaman vuoden kuluttua, kun sähköautoteollisuus on saanut lisää aikaa kehittyä ja tarvitunlainen latausverkosto on laajentunut riittävästi.

Yksi suurimmista kulmakivistä nyt testattavien Tesla Model S:ien hankkimisille tulisi olemaan niiden tämänhetkinen korkea hinta. Model S P85D maksaa Yhdysvalloissa (hinnat alkaen) noin 100 000 dollaria, mikä on yli tuplaten sen mitä tämän hetken suosituin poliisiauto, Ford Exploreriin perustuva Police Interceptor SUV maksaa. LAPD testaa parhaillaan myös täyssähkökäyttöistä BMW i3:a, joiden hankintahinnat alkavat 43 000 dollarista.

Yegiyanin mukaan LAPD ostaa keskimäärin noin 600-750 ajoneuvoa vuosittain, ja käyttää näihin hankintoihin jopa 30 miljoonaa dollaria. Ympäristöpolitiikaltaan edistyneessä Kaliforniassa on erityisiä paineita sille, että LAPD:n kaltaisen virallisen tahon autohankinnat olisivat tulevaisuudessa ympäristoystävällisempää sorttia.

Tesla on kieltäynyt kommentoimasta asiaa.

Lähde: CNBC