McLarenin toimitusjohtaja Mike Flewitt on valottanut haastattelussa yrityksen tulevaisuudensuunnitelmia. Osana yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa ovat hybridit, joiden odotetaan edustavan yli puolta McLarenin tuotannosta kuuden vuoden päästä. Pääsyynä tähän ovat päästörajoitukset, joiden saavuttamiseksi McLaren näkee hybridit ainoaksi vaihtoehdoksi.

mclaren-production-1-060516

Flewittin mukaan vuosikymmenen lopussa julkaistava uusi malli tulee käyttämään nykyisistä malleista tuttua kahdeksansylinteristä polttomoottoria, jonka kylkeen on integroitu hybriditekniikkaa rinnakkaisen sähkövoimalinjan muodossa. Auto ei kuitenkaan tule olevaan ladattava pistokehybridi. Auton kerrotaan olevan kaksipaikkainen, alumiinirunkoinen ja hiilikuituohjaamollinen.

Noin 1,3 miljardin euron arvoisten kehitystyöpanostusten kustantamiseksi itse McLaren aikoo lähivuosina kasvattaa tuotantomääriään merkittävästi. Viime vuonna yritys valmisti 1654 autoa ja tänä vuonna tavoite on 3000 autoa. Tavoitteena on nostaa vuosituotanto lopulta noin 4500-5000 autoon, joka on yrityksen uudehkon tuotantolaitoksen maksimikapasiteetti.

Lähde: Automotive News Europe, Kuvat: McLaren