McLaren-autovalmistaja tunnetaan Formula 1 -autoista ja kalliista superautoista. Jalopnik-sivuston toimittaja vieraili yrityksen autopajalla Wokingissa Englannissa, jossa huolletaan ja korjataan tiekäyttöön valmistettuja nykyään yli 10 miljoonan euron hintaisia McLaren F1 -superautoja.

627-hevosvoimaista ja BMW:n V12-moottorilla varustettua McLaren F1 -autoa pidetään yhtenä maailman mahtavimmista superautoista. Auto valmistettiin 106 kappaletta vuosina 1992-1998 ja se on markkinoiden ensimmäinen hiilikuidusta valmistettu monokokkirunko. Konepelti on suojattu alapuolelta moottorin tuottamalta lämmöltä aidolla kullalla ja kaasupoljin on valmisetttu titaanista. McLaren F1 on edelleen maailman nopein sarjavalmisteinen vapaastihengittävällä moottorilla varustettu auto.

Hauskana yksityiskohtana McLarenin huippumodernissa korjaamossa on aktiivisessa käytössä Compaqin valmistama LTE 5280 -mallinen kannettava tietokone 90-luvun alkupuolelta. Kyseiseen läppäriin on asennettu vanha DOS-ohjelma, jolla pystytään kommunikoimaan McLaren F1 -auton elektroniikan kanssa.

“The reason we need those specific Compaq laptops is that they run a bespoke CA card which is installs into them. The CA card is an interface between the laptop software (which is DOS based) and the car.”

Kyseistä läppärimallia myydään eBayssä muutaman sadan dollarin hintan, mutta McLaren on valmis maksamaan toimivista yksilöistä tuhansia puntia sillä ne ovat vuosi vuodelta epäluotettavampia ja uusia on vaikea löytää.

Compaq LTE 5280 -kannettavan sisuksista löytyy Intelin Pentium 120 MHz -prosessori, 32 megatavua keskusmuistia ja Cirrus Logic CL-GD7543 -näytönohjain. Tallennustilaa löytyy gigatavun verran ja kyljestä löytyy korppuasema. 11,3-tuumaisen näytön resoluutio on 800×600 pikseliä. Auton kanssa kommunikoidaan COM-liittimen välityksellä.

Päästäkseen eroon Compaq-riippuvuudestaan, McLaren kehittää parhaillaan uutta rajapintaa, jonka avulla moderneilla kannettavilla tietokoneilla voidaan olla yhteydessä autoon.

Lähde: Jalopnik