Urheiluautovalmistaja Porsche on tuonut Hollannissa markkinoille uuden ”Share a Porsche” -nimisen mobiilisovelluksen, joka tekee juurikin mitä nimessään lupaa. Se mahdollistaa käytetyn Porsche-henkilöauton leasing-sopimuksen jakamisen kahden-neljän henkilön kesken.

Liisattavissa olevat Porschet ovat merkkiliikkeissä tarjolla olevia käytettyjä Porsche Approved-kuntoisuushyväksynnän saaneita autoja. Leasing-sopimuksen jakamiseen osallistuvat henkilöt päättävät haluavatko auton yhdeksi vai kahdeksi vuodeksi, ja sen kuinka monta kilometriä kukin osallinen kuukausittain autolla ajaa. Valittujen ajomäärien suhteesta syntyy suoraan kullekin henkilölle kuukausittain lankeavan maksun määrän. Valitsemasi Porschen kuukausimaksuun sisältyy huollot, verot ja vakuutukset, joten asiakkaiden kontolle jää ainoastaan auton tankkaaminen.

Share a Porsche -ohjelman kautta on tällä hetkellä valittavissa Boxster, Cayman ja 911 -mallisia Porscheja. Autojen määrää rajoittaa, ja toisaalta taas laadun takaa se, että Hollannin Porsche tuo tarjolle ainoastaan vähän ajettuja ja todella hyväkuntoisia ajoneuvoja. Share a Porschen viralliselta nettisivustolta voi käydä pällistelemässä, millaisia autoja ja millaiseen hintaan on tällä hetkellä hollantilaisille kimppaliisaajille tarjolla. Esimerkkeinä poimittakoon, että edukkaammasta ääripäästä löytyvät reilun 500 euron kuukausihinnalla tarjolla olevat perus-Caymanit ja kalleimmasta puolestaan yli 1000 euroa kuukaudessa kustantavat 911 991 Cabriolet ja Turbo -mallit.

Lähde: The Drive  ja Share a Porsche