Car Magazinen saamien tietojen mukaan Jaguar on tuomassa markkinoille suoran kuutoskoneen jo ensi vuoden aikana. Kyseinen moottori on osa uutta Wolverhamptonissa valmistettavaa Ingenium-moottoriperhettä, jonka kaikki tämänhetkiset jäsenet ovat nelisylinterisiä. Ingenium on kuitenkin suunniteltu modulaarisesti, joten sitä on helppo jatkaa yhdellä sylinteriparilla. Tietojen mukaan uudet rivikuutoset ovat kolmilitraisia, suorasuihkutteisia ja turboahdettuja.

Uudesta Ingenium-kuutosesta kerrotaan tulevan saataville sekä bensiini- että diesel-versioita. Bensiinimallien tehoiksi Car Magazine kertoo 300, 400 ja 500 hevosvoimaa – dieselmallien vastaavasti 275, 335 ja 400 hevosta. Uuden suoran kuutoskoneen tarkoituksena on korvata Jaguar- ja Land Rover -malleissa tällä hetkellä käytössä olevat V6-moottorit. Jaguarin edustaja on kuitenkin jo ehtinyt kommentoimaan Road & Track -sivustolle, että tiedot uudesta kuutoskoneesta ovat toistaiseksi puhdasta spekulointia.

jaguar-xk6-1-200416

Vaikka Jaguarin autoissa ei ole käytetty suoraa kuutoskonetta 90-luvun jälkeen, voidaan sitä pitää edelleen yrityksen tavaramerkkinä sekä keskeisenä osana ”kissapetojen” perimää. Jaguarin legendaarista kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla varustettua XK6-moottoria valmistettiin eri muodoissa vuodesta 1949 aina vuoteen 1992 asti ja se on yksi autohistorian arvostetuimmista moottoreista. Iskutilavuudet vaihtelivat vuosien varrella 2,4 litrasta aina 4,2 litraan saakka.

Lähde: Car, Road & Track

This site uses XenWord.