Kuten moni varmasti jo tietääkin, BMW täytti reilu kuukausi sitten pyöreät sata vuotta ja eilen baijerilaisvalmistaja jatkoi ensimmäisen vuosisatansa täyttymisen juhlistamista julkistamalla 700-sarjalaisestaan liudan ”THE NEXT 100 YEARS” -erikoismalleja.

Seksikkäästi nimettyjä THE NEXT 100 YEARS -seiskoja valmistetaan ainoastaan sata kappaletta, ja auto tulee saataville kolmella eri moottorivaihtoehdolla. 740Le plug-in hybridi -autoja vauhdittaa kaksoisahdettu bensanelonen, joka yhdistettynä sähkömoottoriin tuottaa 326 hevosvoimaa ja sen yhdistetty EU-kulutus on ainoastaan 2,3 litraa/100 km. 750Li:n konepellin alla puolestaan piilottelee ahdettu 4,4-litrainen V8, jonka 450 hevosvoiman teho ja 650 Nm vääntö antavat autolle rivakan 4,5 sek 0-100 km/h -kiihtyvyyden. Huippumalli 760Li:n V12 on niin ikään varustettu kahdella turboahtimella ja se puhisee ulos riittävät 610 hevosvoimaa. xDrive-nelivedolla varustettu 760Li liikahtaa paikaltaan satasen nopeuteen kunnioitettavasti 3,7 sekunnissa.

THE NEXT 100 YEARS -varustellut 700-sarjalaiset saavat ylleen Centennial Blue -metallivärin ja alleen erikoisvalmisteiset 20-tuumaiset BMW Individual -takoalumiinivanteet. Auton sisätiloista löytyy niin ikään spesiaalimallin tavan seiskoista erottavia yksityiskohtia; täysnahkasisusta on verhoiltu hienostuneella Merino-nahalla, Individual-osaston Piano Finish Black -listoitus on varustettu erikoispaketista kertovilla logoilla ja myös auton nahkaa ja puuta yhdistelevä ohjauspyörä on THE NEXT 100 YEARS -erikoismalleille räätälöity komponentti.

Pienenä, mutta ehkäpä silti mielenkiintoisimpana yksityiskohtana THE NEXT 100 YEARS -seiskojen erikoisvarusteiden joukosta löytyy legendaarisen kirjoitusvälinevalmistaja Montblancin luoma ”Montblanc for BMW” -mustetäytekynä. Jokaiselle erikoisseiskan ostajalle ojennettava ikoninen Montblanc Meisterstück -kynä tulee väritettynä samoihin sävyihin kuin itse auto, ja niitä valmistetaan tottakai auton tapaan ainoastaan sata kappaletta.

Lähde: BMW