Jaguarin suunnittelupäällikkö Ian Callum kertoi Jaguarin eilisessä mediatilaisuudessa surullisia uutisia kaikille meille farmarimallisten autojen ystäville. Farkuille ei ole Callumin mukaan tilaa Jaguarin tulevaisuudensuunnitelmissa, vaan he aikovat vastaisuudessa panostaa suosittujen crossover-tyylisten autojen suunnitteluun.

Jaguar XFR-S Sportbrake

Jaguar ei tähän mennessäkään ole ollut varsinainen farmarimallien suurtehtailija, vaan lähihistoriasta löytyy ainoastaan XE:n edeltäjämallin X-Typen ja edellisen korimallin XF:n farmariversiot. Näistä kahdesta erityisesti XF Sportbrake miellytti kollektiivisesti autoilevan maailman silmää, ja myös muotoilijavelho Callum olisi puhtaasti tyylillisistä näkökulmista tarkasteltuna halunnut jatkaa farmariautojen suunnittelua ja valmistusta.

Jaguar F-Pace
Jaguar F-Pace

Jaguarin farmarimallisista autoista luopuminen onkin puhtaasti markkinatilanteeseen perustuva ratkaisu, sillä fakta on etteivät ne ole suosittuja kuin ainoastaan Euroopan markkinoilla. Callum kertoo lisäksi esimerkkinä kuinka Euroopan suurimmilla farmariautomarkkinoilla Saksassa suositaan ”räikeästi” kotimaista, eikä brittiläisellä Jaguarilla ole palaa BMW:n, Audin ja Mercedeksen hallitessa germaanien sisämarkkinoita.

”Farmariautojen markkinat ovat kutistumassa nopeasti. Olen tilanteesta henkilökohtaisesti erittäin surullinen, mutta farmareiden rakentamista on nykymarkkinatilanteessa vaikeaa puoltaa”, toteaa Callum.

Lähde: Automotive News Europe

This site uses XenWord.