Kaikille Top Gearia seuranneille on varmasti tullut vuosien mittaan tutuksi julkkisvieraiden ”kohtuuhintaisella” (reasonably priced car) autolla suorittamat ratakierrokset. Viimeisimpänä vieraiden rääkättävänä on ollut vuonna 2013 käyttöön otettu punainen Vauxhall Astra, joka korvasi vuodesta 2010 käytössä olleen Kia Cee’din. Sitä ennen Top Gearin ”kohtuuhintaisena” rata-autona palveli Chevrolet Lacetti vuosina 2006-2010 sekä Suzuki Liana vuosina 2002-2005.

Kuten useimmat varmasti tietävät, Jeremy Clarksonin johtaman juontajakolmikon lähdön myötä Top Gearin konsepti on menossa uusiksi ja sitä myöden myös viimeisin ”kohtuuhintainen auto” on päätynyt myyntilistalle. Astra on myynnissä brittien Ebayssa ja siitä on tällä hetkellä tehty kaksi tarjousta, joista korkeampi yltää 8000 puntaan. Kyseinen summa ei kuitenkaan vielä ylitä autolle asetettua hintavarausta. Auton myyntihinta tilitetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen työttömien autoteollisuuden työntekijöiden hyväksi.

Top Gearin Astra on vuosimallia 2013 ja se on lähtenyt tehtaalta 115 hevosvoimaisella bensamoottorilla, manuaalivaihteistolla, 17-tuumaisilla alumiinivanteilla sekä Tech Line -varustelulla. Rata-ajoa varten auto on varustettu jälkikäteen turvakaarilla, Corbeau Sprint Racing -kilpapenkeillä sekä viisipisteturvavöillä. Turvatyynyt on kytketty pois käytöstä, joten auto ei ole tällä hetkellä tieliikennekelpoinen. Astran mittarista kerrotaan löytyvän tällä hetkellä vain 2908 mailia, eli vajaa 4700 km.

Parhaaksi Astralla Top Gearin testiradalla ajetuksi ajaksi jäi brittilaulaja Olly Mursin kellottama 1:44,6.

Lähde: Ebay