nissan-gtr-3-07042016

Nissan on tehnyt uuden Guinnessin maailmanennätyksen driftauksessa ja tarkemmin ottaen driftannut suurimmalla nopeudella.

Ennätys tehtiin Arabiemiraateissa Fujairahin lentokentällä, jossa on kolme kilometriä pitkä kiitorata. Tavoitteena oli driftata yli 300 km/h nopeudella. Guinnessin sääntöjen mukaan, yrityksiä oli kolme kappaletta.

Ennätysyritystä valmistetiin kolmen päivän ajan ja kuskiksi valittiin japanilainen ammattidriftaaja Masato Kawabata. Uusi ennätys syntyi, kun Kawabata driftasi vuoden 2016 Nissan GT-R:llä 304,96 km/h nopeudessa 30 asteen kulmassa. GT-R oli viritetty siten, että kaikki 1380 hevosvoimaa oli käytössä vain takarenkailla.

 

Aikaisempi ennätys oli 217,97 km/h

Aikaisempi ennätys oli puolalaisen Jakub Przygońskin nimissä, joka oli driftannut onnistuneesti 217,973 km/h nopeudessa 1100-hevosvoimaisella Toyota GT 86:lla. Nissan onnistui siis suorastaan tuhoamaan aiemman ennätyksen lähes 90 km/h suuremmalla nopeudella.