Kolmannen sukupolven E39-korimallinen BMW M5 alkaa eittämättä olemaan klassikkoauto omassa teho-sedaneiden luokassaan. Nykyisellä ahdettujen moottoreiden aikakaudella, ajatus E39 M5:n hunajaisesti kiertävästä vapaastihengittävästä ”S62” V8-voimanpesästä saa monen Bemari-puristin mielen herkäksi. Jos sinulla rakas lukijamme on ns. pinkka kunnossa ja ajatus uudenveroisen E39 M5:n omistamisesta kiehtoo, niin nyt on mitä mainioin tilaisuus uittaa Atlantin takaa alle tuhat kilometriä rullattu yksilö!

EnthusiastAutoGroup-niminen jenkkiyritys nimittäin kaupittelee kotisivuillaan Jet Black-väristä 2003 vuosimallin facelift E39 M5:sta, jonka matkamittariin on kertynyt ainoastaan 309 mailia. M5:n tyylikkään Black-on-black -tyylisen yleisilmeen viimeistelee  kokomusta nahkasisusta. Autosta kerrotaan löytyvän lähes kaikki siihen tehtaalta saatavissa olleet varusteet, ja että sen kunto on asiaankuuluvasti ”keräilytasoa”. Auto on koko tähänastisen elämänsä majaillut yhden ja saman omistajan hoivissa Kaliforniassa.

EAG:n sivuilla ei suoraan kerrota millainen dollaripino on pöytään ladottava, jotta tämä täydellisen kuntoinen E39 M5 omistajaa vaihtaisi, mutta liikkeestä erikseen kysymällä selviää että vastaus on 150 000 taalaa. Vuonna 2003 uuden BMW M5:n listahinta Yhdysvalloissa oli noin 70 000 dollaria.

Saman firman sivuilta löytyy kaupan myös 2004 vuosimallia oleva Alpine White E46 M3, mittarissaan 494 mailia! Hintaa tällä M5:n pikkuveljellä on viekoittelevan edukkaat 100 000 dollaria.

Lähteet: EAG ja Road&Track

This site uses XenWord.