tesla-model-3-3-010416

Tesla esitteli uuden Model 3 -sähköautonsa perjantaina ja jo julkaisuhetkellä autosta oli tehty yli 130 000 pantillista ennakkovarausta. Vuorokausi julkaisun jälkeen ennakkovarauksia oli jätetty lähes 200 000 kappaletta ja tänä aamuna määrä oli noussut jo yli 250 000:een. Kyseisen lukeman pohjalta arvioituna Teslan kassaan kertyisi lähes 10 miljardin dollarin potti, jos kaikki ennakkovarauksen tehneet päätyvät ostamaan Model 3:n itselleen.

Odotetun uutuusmallin kysyntä on yllättänyt valmistajan odotukset ja Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk totesikin perjantaina tuoreeltaan Twitter-tilillään, että Model 3:n tuotantosuunnitelmat on mietittävä uudelleen suurten ennakkovarausmäärien johdosta. Lisäksi Musk kommentoi Twitterissä, että Teslalla oltiin varauduttu ehkäpä noin 25-50 %:iin tämänhetkisestä ennakkovarausmäärästä. Musk varoittaakin, että Model 3:n toimitusajat venyvät nopeasti kysynnän kasvun myötä.

Model 3:n tuotannon päästessä kunnolla vauhtiin Teslalle syntyy myös uusi mielenkiintoinen ”ongelma”, sillä Yhdysvaltain valtion 7500 dollarin sähköautoveroetu on hyödynnettävissä vain uuden valmistajan 200 000 ensimmäiseen autoon. Kun kyseinen rajapyykki ylittyy, Teslan autojen hankkiminen tulee Yhdysvalloissa kuluttajille kalliimmaksi. Model 3:n valmistuksen odotetaan alkavan vuoden 2017 lopulla, mutta jos tilauksia ropisee ennakkovarausten malliin merkittävästi Teslan odotuksia enemmän, saattavat toimitukset venyä huomattavasti pidemmälle.

Lähde: Twitter, AutoBlog