Teslan 35 000 dollarin hintaisen Model 3 -sähköauton ennakkovarausten vastaanottaminen alkoi eilen 31. maaliskuuta ja ensimmäisen 24 tunnin aikana ennakkovarauksia tehtiin maailmanlaajuisesti noin 135 000 kappaletta. Jos kaikki ennakkovaraajat lunastavat autonsa, ensimmäisen päivän tilausten arvo on yhteensä noin 4 miljardia euroa.

Päivitys: Elon Musk on twiitannut, että ennakkovarauksia tehtiin ensimmäisen 24 tunnin aikana 180 000 kappaletta, joten tilausten arvo on yhteensä noin 7,5 miljardia dollaria. Toisen päivityksen mukaan toisen päivän alussa eli 25 tunnin jälkeen varauksia oli jo 198 000 kpl.

Teslan Twitter-tilillä on Yhdysvalloista kuvattuna todella pitkiä jonoja, joissa seisoo satoja ihmisiä. Myös Suomessa oli kuuleman mukaan jonottajia kymmeniä, mutta ennakkovaraukset saatiin tehtyä nopeasti ilman suurempia ongelmia.

 

Kari ennakkovarasi, muttei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä

tesla-model-3-01042016

Jututimme Suomessa ennakkovarauksen tehnyttä Karia, joka varasi oman Model 3 -autonsa netin kautta. Varauslomakkeeseen täytetään yhteistiedot ja maksetaan luottokortilla 1000 euron ennakkovarausmaksu. Varausvahvistusta ei muutaman tunnin kuluessa ollut vielä saapunut sähköpostiin.

Tässä vaiheessa omaa autoa ei vielä pääse tarkemmin speksaamaan, vaan sen aika koittaa, kun tuotantoon meno lähestyy. Tesla on ilmoittanut Model 3:n tuotannon alkavan vuoden 2017 lopulla, joten ensimmäiset Suomeen toimitettavat autot valmistetaan todennäköisesti vuonna 2018.

Model 3:n veroton hinta Yhdysvalloissa on 35 000 dollaria. Suhteutettuna Model S -mallien hintatasoon Yhdysvalloissa ja Suomessa, voidaan Model 3:n Suomihinnaksi olettaa noin 42 500 euroa.

tesla-model-3-4-01042016

Kyseessä on kuitenkin vasta hinnat alkaen malli ja Suomen oloihin lisävarusteiksi kannattaa ruksia talvirenkaat ja pakkassään paketti. Model S:ään talvipaketti maksaa 1150 euroa ja edullisimmat talvirenkaat 3000 euroa eli yhteensä reilu 4000 euroa.

Ennakkovarauksestaan huolimatta Kari ei vielä ollut 100 % varma, lunastaako hän Model 3:n, kun sen aika koittaa. Päätöksentekoon asti hän ajelee kuitenkin varmuudella Opel Amperallaan. Jos ennakkovarauksen peruu, saa maksetut 1000 euroa takaisin. Ennakkovarausta ei pysty siirtämään toiselle henkilölle ilman Teslan lupaa ja yritys ilmoittaa myös erikseen, ettei ennakkovaraukselle makseta korkoa.

tesla-model-3-2-01042016