Tänään New Yorkin autonäyttelyn yhteydessä järjestetyssä seremoniassa arvostetulla ”World Car of the Year” -palkinnolla kruunattiin Mazdan MX-5 pikkuroadster. MX-5 valittiin voittajaksi 23 auton listalta, joista voittajan lisäksi finaalikolmikkoon selviytyivät Audi A4 ja Mercedes-Benz GLC.

Mazda MX-5 on ”World Car of the Year” vuosimallia 2016

Vuoden auto -palkinnon saajan päättäävä jury koostuu 73:sta autojournalistista, jotka tulevat 23:sta eri maasta. Jokainen juryn jäsen pisteyttää ennakkoon erillisen komitean äänestyslistalle valikoimat autot. Jotta auto on kelpoinen tullakseen valituksi tälle komitean laatimalle listalle, tulee sen olla myynnissä vähintään kahdessa eri maanosassa. Edellisien vuosien voittajia ovat mm. Mersun C-sarja (2015), Audi A3 (2014), Volkswagen Golf (2013) ja Volkswagen Up (2012).

Mazdan Pohjois-Amerikan toimintojen johtaja Masahiro Moro kommentoi voittoa seuraavasti: ”Ikonisen MX-5 roadsterimme lähtestyessä miljoonan valmistetun yksilön rajaa, tämä palkinto on todiste siitä, että se on edelleen yhtä nuorekas, energinen, hauska ja relevantti kuin ennenkin”. Moro kertoo myös, että hän haluaa jakaa kaikkien työntekijöiden, kauppiaiden ja MX-5 omistajien kesken.

 

BMW:n 700-sarja voitti "World Luxury Car" -kategorian
BMW:n 700-sarja voitti ”World Luxury Car” -kategorian

Samassa seremoniassa BMW:n 700-sarja kruunattiin vuoden luksusautona, Audi R8 Coupe vuoden urheiluautona ja Toyota Mirai pokkasi vuoden eko-autolle jaettavan ”World Green Car” -palkinnon.

Lähde: Autocar

 

This site uses XenWord.