Toukokuussa Monacossa järjestettävässä RM Sothebyn huutokaupassa on tarjolla todellinen automaailman harvinaisuus. Vaikka ehkä vielä otsikon luettuaankin voisi luulla, että nyt on myyntiin tulossa jokin suurella rahalla rakenneltu rata-replica tai tehtaan luokitusversio kilpa-autosta, niin näin ei kuitenkaan ole!

mc16_r146_002

Monacossa kaupataan 1997 vuosimallin Porsche 911 GT1 Evolution kilpuri, jolla on osallistuttu 31 kilpailuun (mukaanlukien Daytonan 24 tunnin ajot) ja voitettu mm. kolme peräkkäistä Kanadan GT-luokan mestaruutta. Lisäksi, kuten mainostettua; tämän Porschen peräosaa kuvista tarkemmin tutkittaessa voidaa huomata auton olevan rekisterissä ja rekisterinumerolla ”P1 POW” varustettu menopeli on totta tosiaan katulaillinen kotimaassaan.

911 GT1 Evolutionia ei tule sekoittaa Porschen 90-luvun lopulla markkinoille tuomaan katulailliseen 911 GT1 Straßenversion luokittelumalliin. Straßenversion jää sata kiloa painavampana ja ”ainoastaan” 544 hevosvoimaisena armotta GT1 Evolutionin jalkoihin, sillä tämä toukokuussa huutokaupattava täysverinen kilpa-911 kätkee sisäänsä vesijäähdytteisen 3,2-litraisen tuplaturbo-bokserikutosen joka tarjoaa kuljettajansa käyttöön miehekkäästi yli 600 hv.

mc16_r146_024

Jos mielit hankkia jutun kaunokaisen omaksesi, niin kiikuta pankinjohtajallesi laina-anomuksen tekoa varten tämä hinta-arvio; 2,7-3 miljoonaa euroa. Emme myöskään voi taata, että Suomen katsastusviranomaiset suhtautuvat ulkolaisten kollegoidensa tapaan myötämielisesti tähän kilpaohjukseen ja kilvittävät auton ilman huomattavaa vastahankaa.

Lähteet: Sotheby’s ja Road&Track