bug_1

Bugatti on julkaissut odotetusti uuden Chiron-superauton, joka on 1480 hevosvoimallaan maailman suorituskykyisin tuotantoauto ja sen hintalappu on alkaen 2,4 miljoonaa euroa.

Chiron on seuraaja legendaariselle Veyronille, joka julkaistiin yli 10 vuotta sitten. Chironissa on 8-litrainen W16-moottori, joka on varustettu neljällä (4) turbolla. Nelivetoisen auton vääntö on huimat 1600 Nm ja huippunopeus on renkaiden kestämisen takia elektronisesti rajoitettu 420 km/h, mutta nopeusmittari jatkuu aina 500 km/h asti. Vaihdelaatikosta löytyy seitsemän vaihdetta ja kaksoiskytkin. Tarkka 0-100 km/h kiihtyvyys ei vielä ole tiedossa, mutta se on alle 2,5 sekuntia.

bug_14

Painoa Chironilla on kuivana 1995 kg ja sitä on kevennetty käyttämällä mahdollisimman paljon titaania ja hiilikuitua. Tehon ja painon takia edestä löytyy 420 mm ja takaa 400 mm hiilikuitukeraamiset jarrulevyt. Myös takaspoileri pystyy kääntymään ja auttamaan rajummissa jarrutuksissa. Michelinin valmistamat takarenkaat ovat massiivista 355/25ZR21 -kokoa. Täysin adaptiivinen ilma-alusta säätyy automaattisesti ajotilanteen mukaan.

Chiron tulee saataville kahdeksalla eri värivaihtoehdolla ja mallia tullaan valmistamaan 500 kpl. Bugatin mukaan kolmannes autoista on jo myyty ennakkoon ja yksi huhutuista ostajista on amerikkalainen ammattinyrkkeilijä Floyd Mayweather.

Lähde: Bugatti