Brittiläinen autopaja Eagle on erikoistunut kunnostamaan, parantelemaan ja uudelleenrakentamaan Jaguarin legendaarisia E-Type urheiluautoja. Nyt he julkaisevat kolmannen omaa tuotantoaan olevan mallin; Eagle Spyder GT:n.  Eagle rakentaa kaikki omat mallinsa periaatteella jossa vanhasta 1960-luvun E-Typestä käytetään vain alusta ja tämän päälle rakennetaan käytännössä kokonaan uusi auto aina alumiinista työstettäviä koripaneeleita myöten.

Yrityksen edelliset luomukset ovat olleet melkoisia arvostelumenestyksiä kaikkien niitä ajamaan päässeiden keskuudessa. Suurimpiin Eagle faneihin kuuluu ex-Top Gear juontaja Jeremy Clarkson, joka on kommenteissaan ylistänyt Eaglen tuotoksia mm. ”kauneimmiksi koskaan näkemikseen autoiksi”.

Eagle kertoo lehdistötiedotteessaan että Spyder GT on onnistunut yhdistelmä kahden edellisen mallin, Speedsterin ja Low Drag GT:n, parhaita ominaisuuksia. Näin on synnytetty niin ajo-ominaisuuksiltaan kuin suorituskyvyltäänkin äärimmäisen dynaaminen kokonaisuus, joka kykenee myös pitkien matkojen taittamiseen mukavasti. Spyder GT saa ensimmäisenä Eaglen mallina huomattavan käytännöllisyyttä lisäävän uudistuksen, sillä se tulee tehtaalta varustettuna sisääntaitettavalla katolla.

Kuten moni saattaa jo tässä vaiheessa arvata, tämä täysin käsintehty britti-roadster ei ole hinnaltaan aivan keskivertoduunarin tavoitettavissa. Eaglelta ei suostuta tarkkaa hintaa uudelle Spyder GT:lle kertomaan, mutta täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöitävissä oleva auto on varmasti  arvokkaampi kuin Isossa-Britanniassa 650 000 puntaa (n. 840 000 euroa) maksava alkeellisempi sisarmallinsa Speedster.

Lähde: Eagle